Növénytermesztés

„Aki látta a kertemet ismer, engem.” Holly Goldberg Sloan

Sokéves tapasztalat mondatja velünk, hogy a növénytermesztés több, mint egyszerűen növények nevelése. Hiszünk a fenntartható gazdálkodásban, abban, hogy a környezettudatos gazdálkodást erősítve értéket teremtünk nem csak magunk, hanem környezetünk, munkatársaink és partnereink számára is.

Növénytermesztési szakértelmünk teszi lehetővé, hogy világszínvonalú Charolais szarvasmarha törzstenyészetünk szinte kizárólag saját terményeinkkel takarmányozható. Gondoskodunk növényeink megfelelő termesztési feltételeinek kialakításáról

A tudatos és fenntartható gazdálkodás eredménye, hogy növényeink vegyszerezettségi szintje az Európai Uniós küszöbértékek alatt tartható, így nem csak maguk a növények válnak kiváló minőségűvé, hanem az azokat fogyasztó állataink is.

Termőföldjeinken túlnyomórészt búzát, kukoricát, napraforgót és repcét termesztünk.

Elkötelezettségünket és felelősségvállalásunkat is jól mutatja, hogy csatlakoztunk az Agrár-környezetgazdálkodási Programhoz (AKG). A program célkitűzése a megváltozott mezőgazdasági feltételekhez való tudatos alkalmazkodás elősegítése. A program megkívánja a résztvevőktől – így tőlünk is – a felelős gazdálkodást, a magas minőségi elvárásoknak való megfelelést. Büszkék vagyunk arra, hogy folyamatosan teljesítjük a program követelményeit.

Látogasson el hozzánk, nézze meg kertünket, ismerjen meg minket!